Möllans Mentorsprogram
"Att utöka sitt nätverk och få vägledning in i vuxen- och arbetslivet är viktigt för alla ungdomar, men särskilt för dem som kanske inte har föräldrar med stora nätverk" berättar Petra Lundgren, affärsutvecklare på Tillväxt Malmö och projektledare för Möllans Mentorsprogram.

‍Mentorsprogrammet löper fram till slutet av mars med månatliga möten mellan de 20 adepterna och mentorerna. Under halvåret kommer det även genomföras tre gemensamma aktiviteter för att alla ska få en chans att träffa varandra.‍

"Första gemensamma träffen blir att gå på en hockeymatch med MIF. Ingen av mina ungdomar har tidigare varit på en hockeymatch, så det kommer att bli en rolig upplevelse för dem" berättar Balqis Khattab, verksamhetsledare för Möllans Basement.

Genom att ungdomar får möta representanter från näringslivet får de en god inblick och verklighetsanknytning till arbetslivet. En kontakt som förhoppningsvis kan förbättra möjligheterna till vidgade perspektiv, ökad framtidstro och en egen framgångsrik karriär.